Gyors diétás vacsora

A vezérelv az alacsony glikémiás index tehát, erről majd írok később, viszont most megmutatom a kedvenc vacsorámat, mert 10 perc összedobni, 50 perc megsütni, és finom. Mostanában nagyon rákaptam, többféle verzióban készítettem. Hogy tényleg 10 perc legyen összerakni, fagyasztott zöldségeket használtam, de persze lehet frisset is, már mér’ ne.

Kell hozzá:

1 zacskó (450 g) brokkoli

1 zacskó karfiolos-répás brokkoli 450 g (ha lett volna sima karfiol, azt vettem volna)

20-30 dkg sonka kockára vágva (lehet húsos szalonna is)

2 szál újhagyma

20 dkg reszelt sajt

8 tojás

2 ek tejföl

só, bors

szerecsendió

1. Vegyünk elő egy jénai tálat, és szórjuk bele a fagyasztott zöldségeket, dobáljuk rá a sonkát (a képen látható, itt épp szalonnával készült), a felkarikázott újhagymát, a reszelt sajtot.

2. Verjük fel a tojásokat a fűszerekkel és a sóval, illetve a tejfölt is keverjük bele. Öntsük ezt a keveréket a zöldségekre.

3. Tegyük a tálat a sütőbe, állítsuk a hőfokot 180-ra, és süssük 50 percig. Vagyis, amíg a teteje meg nem pirul kissé. Addigra a zöldségek megpuhulnak.

Kis tejföllel együk, úgy a legjobb.

Tovább a blogra »